Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ


Την Πέμπτη 10/12, η ΔΑΠ-ΔΝΦΚ πιστή στις πρακτικές της την ώρα που είχε οριστεί Γενική Συνέλευση, θέλησε για ακόμα μια φορά να σαμποτάρει τη διαδικασία ορίζοντας θέμα απαρτίας πριν προλάβει να μαζευτεί κόσμος, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί και εν τέλει να μην πάρει απόφαση ο σύλλογος. Τελικά πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. κατά τη διάρκεια του οποίου τραμπούκιζε φοιτητές κάνοντας προσωπικές επιθέσεις και ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια (όπως «Ο φεμινισμός σταμάτησε στο κρεβάτι», «Εσύ ξέρεις πολύ καλά να διαλέγεις πάντα το μεσαίο» κ.α.). Προφανώς η φυσιογνωμία αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς εξυπηρετεί την υποβάθμιση και τη διάλυση των διαδικασιών απόφασης του φοιτητικού συλλόγου.
Διανύουμε μια περίοδο που οι μνημονιακές πολιτικές και η κατεύθυνση της ΕΕ υπαγορεύει ολομέτωπη επίθεση στα στοιχειώδη κεκτημένα των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Επειδή το πανεπιστήμιο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, οφείλουμε σα φοιτητές να προβληματιζόμαστε και να απαντάμε σε τέτοιες πολιτικές, ειδικά όταν αυτές πλήττουν τα συλλογικά μας συμφέροντα και την καθημερινότητά μας.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν τη δύναμη μέσω των οργάνων λήψης αποφάσεων και των μαζικών τους κινητοποιήσεων να βάζουν φραγμούς σε αυτές τις πολιτικές. Γι’ αυτό ακριβώς οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τις διαδικασίες αυτές και να μην υποτιμάμε τη νοημοσύνη του φοιτητικού συλλόγου.

Καταγγέλλουμε κάθε τέτοια πρακτική διάλυσης και απαξίωσης των συλλογικών οργάνων.

Καλούμε το σύλλογο να πάρει θέση, γιατί τέτοιες πρακτικές ματαιώνονται στην πράξη

ΤΑ ΔΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ


ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου